FAQ

Kan ik een les in de Hot Yoga studio proberen?

Jazeker, een losse (proef)les kost 15 euro. Bij een eventueel lidmaatschap krijg je dit bedrag als korting op het abonnement weer terug. Ook geeft een 'flexibel' abonnement je de mogelijkheid om maandelijks te wijzigen b.v. een abonnement zonder Hot Yoga lessen.

Wat is het verschil tussen Bikram yoga en Hot Yoga?

Het verschil tussen Bikram yoga en Hot Yoga zit in de invulling van de lessen. Een Bikram yogales duurt 90 minuten en houdt een vaste structuur van 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen aan. In principe is elke Bikram les hetzelfde.

Bij Hot Yoga kan het gaan om elke vorm van yoga. Er is ook meer ruimte voor creativiteit van de yogadocent(e) om elke les weer leuk en uitdagend te maken.

Hoe bereid je je voor op een Hot Yoga les?

Drink geruime tijd voor de les wat extra water. Je hebt het nodig om de afvalstoffen er ook weer effectief uit te zweten. Zorg dat je tijdens de les ook een flesje water bij je hebt. Drink regelmatig kleine slokken. Neem tot maximaal 2 uur voor de les een lichte maaltijd. Draag tijdens de Hot Yoga les kleding waar jij je prettig in voelt en waarin je kunt zweten. Een korte broek met hemd of top bijvoorbeeld. Mannen dienen ook bovenkleding te dragen. Neem een grote handdoek mee om de zweetdruppels op te vangen en eventueel een extra handdoek die je over de bolster (yogakussen) heen kan leggen. Het is niet toegestaan je tas/spullen mee de studio in te nemen; daarom raden we je aan kostbare spullen thuis te laten of deze op te bergen in een kluisje (gratis).

Kan ik Hot Yoga doen tijdens mijn zwangerschap?

De beoefening van yoga houdingen in een warme ruimte is inspannend. Vertel het de yoga docent zodra je weet dat je zwanger bent zodat deze je specifieke aanpassingen kan geven. Ben je geen regelmatige beoefenaar van hot Yoga dan adviseren wij je om gebruik te maken van de overige faciliteiten van Sportcentre de Dieze (onder begeleiding) en te beginnen met Hot Yoga nadat je baby geboren is.

Wat als ik een blessure heb?

Zorg dat de yoga docent op de hoogte is van je blessure. Indien nodig zal de yoga docent aangepaste oefeningen geven. Eventueel kunnen de fysiotherapeuten van Fysiotherapie de Dieze je helpen met professioneel medisch advies.

Wat als ik niet lenig ben?

Dan is Hot Yoga goed voor je. Door regelmatig naar de Hot Yoga les te komen zal je lenigheid snel verbeteren. Overigens zal je uithoudingsvermogen, kracht en balans ook verbeteren.

Wat als het me niet lukt een volledige les vol te houden?

Sla tijdens een les gerust wat houdingen over om even tot rust te komen. Zelfs al zou je alleen genieten van de warmte van de infrarood straling, dan zouden je spieren er al baat bij hebben.

Wat is het verschil tussen sport en yoga?

Sport is goed voor je. Het kan je echter ook uitputten. Yoga kalmeert het zenuwstelsel en geeft je energie. (Hot) Yoga is daarmee een geweldige aanvulling op sport.

Hoe kan ik leren ontspannen?

We richten ons vaak op de juiste lichaamsbeweging en gezonde voeding. Maar we vergeten vaak tijd te nemen om echt te ontspannen. Vergeet niet tussen je drukke schema en levensstijl door jezelf de ruimte en tijd te geven om te ontspannen. Je oefent het loslaten in de yoga les.

Is Hot Yoga een oplossing voor alles?

(Hot) Yoga zal de kwaliteit van leven en je gezondheid verbeteren, maar het is niet het wondermiddel voor elke kwaal. Het beoefenen van Hot Yoga brengt je in balans met jezelf en dat werkt genezend.

Kan ik met mijn abonnement bij Sportcentre de Dieze ook nog naar gewone yoga?

Het lesrooster in de Hot Yoga studio groeit mee met de deelnemers. Naast lessen in een verwarmde studio zullen er uiteindelijk ook yoga lessen gegeven worden in een onverwarmde studio.

Met een Hot Yoga abonnement kun je overigens ook gebruik maken van de overige groepslessen bij Sportcentre de Dieze. Sportcentre de Dieze heeft meerdere yoga lessen (Yin-Yang op dinsdag en Vinyasa Flow op zondag) op het lesrooster staan. Daarnaast zijn er nog veel andere lessen waaraan je kunt deelnemen (b.v. Pilates, BodyShape, Fit en Vitaal en Spinning).

Ook kun je gebruik maken van de apparatuur in de fitnesszaal. Een trainer maakt gratis een persoonlijk trainingsprogramma voor je.

Kan ik een les in de Hot Yoga studio proberen?

Jazeker, een losse (proef)les kost 15 euro. Bij een eventueel lidmaatschap krijg je dit bedrag als korting op het abonnement weer terug. Ook geeft een ‘flexibel’ abonnement je de mogelijkheid om maandelijks te wijzigen naar b.v. een abonnement zonder Hot Yoga lessen.

Val ik af van een Hot Yoga les?

Een Hot Yoga les is intensief. Zelfs al sta je stil in de warmte dan verbrand je al veel energie (calorieën). Dus naast alle voordelen die Hot Yoga al heeft voor lichaam en geest, komt er nu ook nog bij dat je er door kunt afvallen. Het verloren vocht door het zweten tijdens de les moet natuurlijk wel weer aangevuld worden (voldoende drinken!).

Hoe warm is infraroodstraling?

De 25 infraroodpanelen in onze Hot Yoga studio verwarmen jou en de ruimte doormiddel van infraroodstraling. Het heeft als voordeel dat het diep en helend op de spieren inwerkt. Een ander voordeel is dat het ‘schoon’ verwarmt. Er wordt geen verwarmde lucht door de ruimte geblazen. Je hebt daarmee geen last van temperatuurschommelingen en/of verplaatsing van stof. De ruimte wordt opgewarmd tot 38-39 graden; een mobiele thermostaat bewaakt de ingestelde temperatuur.

De Hot Yoga studio heeft overigens een mechanisch ventilatiesysteem voor voldoende frisse lucht.

Wat is het maximaal aantal deelnemers in een Hot Yoga les?

In de Hot Yoga studio werken we met kleine groepen. Maximaal 15 personen worden toegelaten in de les. De diverse houdingen kunnen dus in voldoende ruimte worden uitgevoerd. Ook kan de docent zijn aandacht optimaal verdelen over een kleine groep deelnemers.

Reserveren voor een les kan aan de balie van Sportcentre de Dieze (telefonisch, per mail of via Whatsapp) of via ons online reserveringssysteem.

Gaat een Hot Yoga les altijd door?

Indien er 2 uur voor aanvang van de Hot Yoga les geen online reserveringen zijn, dan kan Sportcentre de Dieze besluiten de Hot Yoga les te annuleren. Bij het annuleren van de les wordt dit via de Whatsapp ‘Hot Yoga’ verzendlijst gecommuniceerd.